♥ နေမာ တႆ ဘဂဝေတာ အရဟေတာ သမၼာသမၺဳဒၶႆ ♥

Sunday, January 12, 2014

ဂ်င္း၏ အာနိသင္

အခ်ဥ္ေဖာက္ထားတဲ့ ဂ်င္း၏ အာနိသင္
အခ်ဥ္ေဖာက္ထားတဲ့ ဂ်င္း၏ အာနိသင္

အခ်ဥ္ေဖာက္ထားတဲ့ ဂ်င္း စားသံုးခ်င္းၿဖင့္ . . . ၉၆ပါးေရာဂါ ခႏၶာကိုယ္တြင္ မ၀င္ႏိုင္ ။
အစာေၿခအား ေကာင္းေစတယ္ ။
ေသြးလည္ပတ္မႈ ေကာင္းေစတယ္ ။
ေသြးထဲက အဆီကိုခ်ေပး ၿခင္း ။
ေလးဘက္နာေရာဂါ ၊
အဆစ္အၿမစ္နာေရာဂါ အတြက္ ေကာင္းေစတယ္။
အတြင္း ကလီဇာမ်ား မွတ္ဥာဏ္စြမ္းရည္ေကာင္းေစၿပီး
ကိုယ္ခံစြမ္းအားလည္း ေကာင္းေစပါတယ္ ။

လတ္ဆတ္တဲ႔ ဂ်င္းကို အခ်ဥ္ေဖာက္နည္း ။ ။

1 ။ အရင္းဦးဆံုး လတ္ဆတ္တဲ့ ဂ်င္းကို ပါးပါးလွီးပါ ။ ဂ်င္းကို ထူထူလွီး စရာမလိုပါ။ အခြံလည္း
ခၽြတ္စရာမလိုပါ ။ ဒါေပမယ့္ ညီညီညာညာ လွီးဖို႔ လိုပါတယ္။

2 ။ လွီးၿပီးသား လတ္ဆတ္တဲ့ ဂ်င္းပါးပါး ေတြကို ပုလင္း ထဲထည့္ပါ . . . ဆန္ နဲ႔ လုပ္ထားတဲ့
ရွာလကာရည္ ကို ပုလင္းထဲ ေလာင္းထည့္ပါ။ သတိထားရမယ့္ အခ်က္က အဲ့ဒီ သံုးမယ့္ ပုလင္း
ကို သန္႔ေအာင္ ေဆးေၾကာပါ ။ ပုလင္းထဲမွာ အဆီမရိွရပါ ။ လတ္ဆတ္တဲ့ ဂ်င္း အာနိသင္
ဓာတ္ပ်က္ သြားႏိုင္တယ္ ။ ဆန္ ရွာလကာရည္ကို ဂ်င္းၿမဳပ္ေအာင္ ထည့္စိမ္ရမယ္ ။ ဂ်င္းမ်ား
အၿပင္ မထြက္ေစရပါ ။ ထို႔ေနာက္ အဖံုးကို လံုေအာင္ ပိတ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားပါ။
ေအးခဲလြန္းတဲ့ ေနရာတြင္ ထည့္စရာမလိုပါ ။

3 ။ ၇ ရက္ၿပည့္တာနဲ႔ စၿပီး အခ်ဥ္ေဖာက္ထားတဲ့ ဂ်င္းပါးေလးေတြ ေန႔တိုင္း ၂ ပါး ကေန ၄ ပါးထိ
ထိ စားႏိုင္ပါတယ္ ။

No comments:

Post a Comment